onsdag den 10. juni 2009

Style Of Eye


Min kære blogkollega Repete skrev i lørdags om den svenske techno-prinsesse Ida Engberg, som er signet på electronica-giganten John Dahlbäcks label Pickadoll. På dette fine selskab findes eminente navne som Dada Life og Sebastian Leger også, men min personlige favorit er og bliver Linus Eklow.

Linus er bedre kendt under navnet Style Of Eye, og efter at have udsendt albummet "Duck Cover and Hold" i 2008, har han høstet stor anerkendelse. Dette kom blandt andet til udtryk, da han modtog Sveriges svar på P3 guld for sit store bidrag til klubmusikken.

Linus Eklow residerer i Stockholm, når han da ikke befinder sig i alverdens klubmetropoler som Ibiza, London, Sao Paulo eller New York. Her får han højtalerne til at tale et sprog, som ikke mange andre DJs formår. Style Of Eyes stil er en blanding af minimal, house og electro. Dette kommer meget godt til udtryk i nummeret "Girls", som i de første 4 minutter virker som en behagelig, men dog lang vandring i et pumpende technounivers, for pludselig at bevæge sig ind i en minimal verden, hvor udtrykket - less is more - for alvor kommer til sin ret. Det er et klassenummer, som jeg dog vil opfordre folk til at gemme til weekenden ;-)

Desuden har Style of Eye lavet nummeret "The Prophet", som er et fuldt ud minimalistisk track som nåede med på den fremragende compilation ved navn "Electro Berlin". Det sidste nummer i denne omgang er "Clown", som med sin helt specielle stemning har opnået kultstatus hos mange kendte DJs, som ynder at bruge den i deres live-sets. I lørdags havde Style Of Eye desuden mixet et to timers langt sæt til den britiske BBC Radio 1, som virkelig også vidner om hans evner og ry i den internationale klubverden.

- Nyd disse tracks, som for alvor kan sætte gang i din weekend. Hvis du har en mening om numrene, er du velkommen til at smide din kommentar.



5 kommentarer:

  1. Det er 3 rigtig gode Track's, Style Of Eye stil minder dog lidt om (også kun lidt) kunstneren Blake som også bruger meget trance ligende lydindputs i sine minimalistiske techhouse tracks. Tracket Girls er et fedt track, hvor de små forandringer i stykket giver et variabelt helhedsmønstre, som gør at nummeret kan høres igen og igen, rigtig flot stykke. Love it.

    SvarSlet
  2. Girls lyder super svedig i slutningen!

    -Mikkel Lilbæk

    SvarSlet
  3. Konge!
    Han er alt for vild!
    Breaket efter 4 min. i Girls er ubeskriveligt! Love it!

    SvarSlet
  4. Minder herre meget om Breum! Røv fede tracks

    SvarSlet
  5. Breum er Nik og Jays legekammerat. Han er vand i forhold til Style Of Eye :D

    SvarSlet