mandag den 15. juni 2009

Turboweekend



Dette er et tankeekseperiment! 
- Forestil dig et enormt cirkusagtigt telt placeret på en vindblæst mark, og fyld det omtrent halvt op med mennesker, som hovedsageligt er fulde teenagere. Placer det herefter så yderligt som muligt i provinsen, og hav i mente at teltet 2 timer forinden var fyldt til renden, da selveste Birthe Kjær gav koncert. Desuden er det stadig lyst udenfor - ja, klokken har vel endnu ikke passeret spisetid. Nu har du visualiseret rammerne for koncerten som halvdelen af Namunel Collective i weekenden overværede med Turboweekend.  

Men når Turboweekends eventyragtige electro-rockede og synth-poppede rytmer først breder sig fra scenen, må man give sig hen til musikken og glemme omgivelserne. Trommer, bas og keys er de grundlæggende elementer i bandets musik, som får sin charme af et væld af elektroniske effekter og loops, som perfekt akkompagneres af forsanger Silas Bjerregaards alsidige stemmer. Rent lyrisk har bandet også meget at byde på, og personligt vil jeg mene, at kvaliteten i teksterne ligger over både Veto og Spleen Uniteds. 

Det seneste album "Ghost Of A Chance" udkom i marts i år, mens debutpladen "Night Shift" er fra 2007. På den første plade kan numre som "Not A Dj", "Wash Out" og "Glowing Vision" fremhæves. Desuden kastede diverse DJs og producere sig over numrene, som betød et væld af gode remixes. Min favorit blandt disse er tyske Moulinex' bud på "My Name Is Legion"


"Ghost Of A Chance" er en smule mere afdæmpet end "Night Shift". Nummeret herunder, "Sweet Jezebel", er et godt eksempel på dette. Men mere tempofyldte tracks som "Colors", "Trouble Is" og specielt "After Hours" vidner om en rummelig plade, som jeg stærkt vil anbefale folk at købe. 


Til august udkommer en EP med dub-remixes af "Ghost Of A Chance". Det er de to danskere 2000f og Jkamata der står bag remixene, som vil blive udgivet på Kraken Records. Den engelske undergrundsradio Rinse FM har dog allerede flere gange spillet remixet af "Something Or Nothing", som kan høres herunder i radio-ripoff kvalitet. Den irriterende mand som snakker ind over musikken, er den unge dubstep producer Skream, som vi tidligere har skrevet om på bloggen i forbindelse med hans remix af La Roux. 


Køb Turboweekends plade her
Og find bandets myspace her




3 kommentarer:

  1. Mindre rettelse: Augustudgivelsen på Kraken er en single med Jkamata og 2000F's remix på A-siden og et JSL track på B-siden. Men der er flere remix på vej fra blandt andet Russell Lissack (guitarist i Block Party), Lauren Flax (tour DJ for Fisherspooner), og den glemte 80'er legende Martin Rushent som bl.a. har produceret Human League's top album DARE.

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Lyder godt! Det ser vi vist alle frem til!

    SvarSlet