tirsdag den 18. august 2009

Moderate Modeselektornez

Pladeselskabet BPitch Control huser mange populære elektroniske navne. Et par stykker der er værd at nævne, er Ellen Alien & Apparat, Paul Kalkbrenner og Sascha Funke.
Det mest eftertragtede navn må dog være Modeselektor, der med albummet Happy Birthday (efterfølgeren til deres debut Hello Mom!) for alvor blev et anerkendt navn inden for den elektroniske genre. De to Berlingutter har det dog svært med at blive sammenkædet med en bestemt genre. De har førhen, i et interview, udtalt følgende:

"Happy metal, hard rap, country-ambient, Russian crunk. We don’t like it if people tag us as being a certain style or school or scene or whatever. We don’t really care about all that." - Modeselektor

Berlinerduoen har nu etableret et nyt projekt i samarbejde med Apparat, så det nu er en BPitch Control-trio. Trioen har fået navnet Moderat, altså en sammenkædning af de to kunstneres navne. I maj udkom de så med deres debutalbum, der blot bærer titlen Moderat. Igennem hele albummet bliver man taget igennem et lyd univers af flere forskellige dimensioner. Lag på lag, bølger de elektroniske toner frem og tilbage i et dæmpet og behageligt tempo, og har man stiftet bekendtskab med Modeselektor eller Apparat før (hvis man ikke har, er her en klar opfordring!!), så vil man kunne nikke genkende til hvad de forskellige parter har bidraget med.
Der er blevet lagt stor vægt på at føre lytteren igennem et lydrum, der afspejler dybde og alsidighed, og det virker rigtig godt. Hvis man havde forestillet sig hårdtpumpende tech-beats, bliver man med sikkerhed skuffet. Der er ikke benyttet nær den dynamiske banger-stil, som Modeselektor tidligere har benyttet sig af, så det er rart at høre deres potentiale udspille sig i en lidt anden form. Apparat bidrager også med en hel del, bla. hans fænomonale vokal, der virkelig trænger igennem på nogle af de mere dystre og slowbeatede numre. Jeg mener virkelig at trioen rammer plet, med deres nye projekt, og en klar opfordring til folk hjemme i Danmark er at fange dem på deres tour.

Man kan fange dem onsdag d. 19. August kl. 21.00 i Lille Vega, hvor også Pfadfinderei er med til at leverevisuals til det stemningsfyldte musik.
Ligeledes er de at fange på Train torsdag d. 20. August.
Det bliver helt sikkert et par fede events, så det er helt klart værd at tage turen efter.





















































//Repete - direkte fra Oslo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar