onsdag den 18. november 2009

Modesaathilektor

Velkommen til historietimen. Vores gæstelærer er i dag en tysk abe.

For præcis 20 år siden faldt muren, som opdelte Berlin i Vest- og Østtyskland. Et skel som ikke bare fysisk set satte en grænse imellem to nationer - det var også en ikonisk linje mellem Vestens kapitalisme og Østblokkens kommunisme. Det kommer vi tilbage til. Den store omvæltning i forbindelse med Tysklands genforening banede på den politiske scene vej for et helt nyt Europa. Det må I finde en politisk blog at læse nærmere om. For begejstringen og forandringen over et nyt Tyskland, betød også en lang række vanvittige, anarkiske, kaotiske og ikke mindst ulovlige raves.

Til et af disse raves i det genforenede Berlin mødtes Gernot Bronsert og Sebastian Szary. Sammen dannede de Fundamental Knowledge, der blev forløberen til Modeselektor, et af nutidens mest højtprofilerede elektronicanavne. Diskografien er kort, men essentiel i enhver elektronicaelskers pladesamling. 'Hello Mom!' (2005), 'Happy Birthday!' (2007), og senest 'Moderat' fra i år, hvor duoen blev til en sporadisk trio med Sascha Ring aka Apparat.

Seneste skud på stammen fra Modeselektor er udspillet "ART & CASH". Og nu kommer vi tilbage til historietimen. For hvor vestens kapitalisme mod slutningen af 80'erne nærmest uden svagheder knuste enhver drøm om planøkonomi, har situationen i dag ændret sig en smule. Finanskrisen har som en tsunami hærget hele klodens økonomi, og sidste år erklærede anerkendte økonomer at kapitalismen havde mødt sit endeligt! Modeselektors kontrareaktion var var meget simpel... "All cash must go".

Gernot Bronsert og Sebastian Szary udgiver sig i Pfadfindereis video som to kunstanmeldere, og når at stå overfor flere værker af verdenshistoriens største malere, inden den tysk-amerikanske kunstnergruppe Fantastic Nobodies går amok.

Modeselektor forklarer med egne ord gimmicken således:
'Property funds crashing like Windows 2000, investing in gold too 80s and the rights to Jacko's portfolio too expensive. Only one answer remained: Art. Versed on the international art trade floor it was easy for the Modeselektor Boys to win over two sought-after art dealers; to seal the deal and to go on a shopping spree.'
Og dette udmunder sig altså i 'Art & Cash'-udgivelsen, som inkluderer både EP og DVD. Det hele er tilgængeligt for cool cash på Get Physical.


Kilder: Squeegie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar